http://ontaninza.blogspot.com/ Світова література 10 класс хрестоматія ткачук

Світова література 10 класс хрестоматія ткачук

Кухонна сіль це тверда речовина білого кольору, без блиску і запаху, непрозора, солона на смак, добре розчиняється у воді.

Дослід. 6. Відмір по півсклянки гороху та манної крупи. Горошинки і крупинки умовно будемо вважати частинками двох різних речовин.

- Пробач, люба, я зовсім не це хотіла сказати, - швидко виправилася вона. - Ну ж бо, давай ключа, треба розібрати твою валізу. У нас мало часу!

7. Налий молоко у пластикову склянку й постав до морозильної камери. Через годину вийми склянку. Що ти помітив? Зроби висновок. Під час охолодження рідке молоко перейшло у твердий стан.

- Полліанно, - знову перервала її тітка, - ти маєш запам&rsquo ятати одну річ, але раз і назавжди: ніколи не говори зі мною про твого батька!

- О, тітко Поллі! Тітонько! - захоплено видихнула дівчинка. - Який же у вас прекрасний будинок! Мабуть, ви неймовірно раді з того, що багаті!

Того ж вечора Полліанну було покарано. За те, що вона спізнилася до столу, міс Поллі наказала залишити її без вечері. Дівчинці перепало тільки молоко з хлібом. Ненсі було шкода сирітку, але Полліанна знову сказала, що рада.

Повість Полліанна починається з того, що до багатої самотньої міс Поллі приїздить одинадцятирічна небога - донька її покійної сестри Дженні. Колись Дженні проти волі батьків вийшла заміж за порядного й доброго, але бідного пастора. Ображені цим шлюбом рідні майже не підтримували з нею стосунків. Тим часом молоде подружжя поїхало місіонерами 6 на південь. Коли в Дженні народилася дівчинка, вона назвала її Полліанною, об&rsquo єднавши імена своїх сестер По-ллі й Анни.

коли Ненсі з Полліанною увійшли до кімнати, і простягнула руку. На кожному пальці, здавалося, було холодно написано: Обов&rsquo язок.

…Я выбрал наш универ, потому что здесь реально интересная и насыщенная студенческая жизнь: проекты, тренинги, фестивали, волонтерские акции, соревнования, музыкальные шоу, КВНы, творческие тусовки…

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.