Речовини складаються з мікроскопічних частинок, здатних зберігати властивості речовин. Частинки різних речовин відрізняються за будовою, розмірами, формою і властивостями. Між частинками є проміжки, частинки постійно рухаються.
Завдання 8. Підготуй і презентуй у класі повідомлення про цікавий | природний об''єкт Українських Карпат. Запиши його назву. Укажи джерело інформації.
5. Горностай, рись, видра річкова, заєць-біляк, сова бородата, лелека чорний, журавель сірий, глухар із комах жук-олень, махаон, бражник голова.
Завдання 5. Використовуючи різні джерела інформації, підготуй пові¬ домлення про будь-яку речовину (наприклад, воду, залізо). Запиши назву речовини. Укажи джерело інформації.
9. Качка, чапля, чайка, гуска сіра, лебідь-шипун білуга, осетр, севрюга, сом, оселедець чорноморський, сазан тритон дунайський, жаба озерна вуж звичайний, черепаха болотна собака єнотоподібний, ласка, видра, ондатра, свині дикі.
На рівнинах зміна природних зон йде з півночі на південь. У горах природні зони змінюються з висотою від підніжжя до вершини.
Тварини: олені, козулі, їжаки, кроти, зайці, ховрахи, миші, полівки, борсуки, дикі свині, тхорі, лисиці, вовки, видри, бобри плазуни вужі, гадюки звичайні, ящірки, болотні черепахи птахи соколи, дятли, дрозди, припутні, сороки, горлиці, вивільги, граки.
Завдання 9. Перелічити властивості речовини - означає описати її. Наприклад, кухонну сіль можна описати так: речовина без кольору (в подрібненому стані біла), крихка, солона на смак, розчинна у воді, не змінюється при нагріванні. Опиши властивості цукру.
Завдання 9. Щоб переконатися, що речовини складаються із частинок - атомів і молекул, які постійно рухаються, виконай дослід.
Рослини пристосувалися до життя в умовах степу. У багатьох рослин соковите стебло, великі листки (тонке стебло, вузенькі або дрібно розсічені листки, жорсткі або вкриті волосками). Це зменшує випаровування води. Деякі рослини мають довге коріння, щоб діставати воду з глибини. У степу поширені дикі свині . Мешкають бабаки, тушканчики, сліпаки.
Комментариев нет:
Отправить комментарий
Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.