http://ontaninza.blogspot.com/ Із півночі слов янам загрожували

Із півночі слов янам загрожували

65. У племені Закаїв (острів Суматра) наречену повинен був дефлорувати батько, якому допомагали дядьки нареченої, тобто брати батька і матері (незалежно від віку). Іноді біля ложа бідолашної дівчини збиралося до 75 чоловіків у віці від 75 до 65 років.

Майбутній єпископ був сином графа фон Квертфурта і вважався далеким родичем самого імператора. Отримав блискучу освіту в Магдебурзькій школі. У доволі юному віці став ченцем бенедиктинського монастиря і отримав від Папи благословення на місіонерську діяльність. Шляхетне походження дозволяло молодому проповіднику знаходити спільну мову з сильними світу цього.

А ще ця книга про честь. Про те, що не завжди цінується широким загалом, але є однією з найвищих цінностей людини, як би пафосно це не звучало. Це те, що часто проявляється за несподіваних обставин навіть у тих людей, які ніколи й не думали про це слово та його значення. І навпаки — дуже часто її, цієї честі, не виявляється у тих людей, які, здається, мали би бути взірцем найвищих чеснот для інших, мали б вести за собою і надихати.

79. Перш ніж почати змагання з крикету, молодь островів Тробріан в Новій Гвінеї вихваляє любов. Чоловіки недарма наносять на обличчя фарби. Крикет гра, якій на початку століття навчили місіонери. Вона заміняє тепер древні племінні війни. Але найцікавіше те, що проведення турніру збігається з моментом дозрівання ямсу, якому тубільці приписують найсильніші еротичні властивості. Тому напередодні турніру з крикету чоловіки і жінки безсоромно вибирають собі нових партнерів на одну ніч.

7. Чоловіки племені Готтентотів з Південної Африки зберегли традицію ампутувати собі одне з яєчок. Це робиться для того, щоб у родині не народилася двійня, поява якої вважається прокляттям для племені.

Важко переставляючи ноги, причвалала баба Катя і відразу почала розповідати про Другу світову. Як носила бійцям воду, ховалася в лісі від обстрілів.

Того дня ми об&rsquo їхали кілька валів Макарівського району Київської області, Білогородку і під вечір дісталися села Круглик, біля якого розташована найбільш збережена ділянка. Сутеніло. Запускати камеру вже не було сенсу. Тож ми просто прогулялися. Здається, тоді я знайшов своє місце сили у розрізі валу. Над головою десять метрів земляної стіни. За спиною Київ, перед очима пагорби. І саме там я відчув щось подібне на ірраціональний поштовх.

Я писав цю книгу 7,5 роки. Публікував деякі уривки з неї на своїх сторінках у соцмережах. Дехто з вас вже вподобали ці оповідання.

Директор Центру археології Києва НАН України Михайло Сагайдак згадує, як у студентські часи він брав участь у цих походах: Ми полювали на Вали. Скажімо, навесні, коли сходить озимина, на тих полях, по яких колись проходила траса валу, є смуга. Справа в тому, що на лінії валу інша вологість, і тому паростки більш насиченого кольору. І от ідеш-ідеш по смузі, поле закінчується, починається ліс, заходиш туди, а там ціла ділянка валу заввишки кілька метрів.

Якось улітку Бугай-молодший поїхав на дачу і гуляв разом з дітьми на березі Київського водосховища поблизу села Лютіж. Вода підмила грунт, і на стежці коло води з&rsquo явилися якісь дивні камінчики. Дівчинка підняла один з них і показала батькові. Олександр Бугай, який розумівся на археологічних артефактах, був у захваті дитина знайшла скіфське пряслице.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.