http://ontaninza.blogspot.com/ План до твору мандрівний замок хаула

План до твору мандрівний замок хаула

Я зовсім не спостерігаю такої тенденції, бо наші продажі зростають. Але я бачу вимогливого читача, котрий вимагає доброї якості твору, перекладу, ілюстрації, дизайну, поліграфії. Це мене дуже тішить і власне у цьому відчуваю і нашу причетність до формування естетичних смаків сучасної читацької аудиторії.

*** Муха А. Скорик Мирослав Михайлович // Муха А. Композитори України та української діаспори: Довідник. – К., 7559. – С. 776-777. Скорик Мирослав // Енцикл. українознав. – Л., 7555. – Т. 8. – С. 7866-7867. Скорик Мирослав Михайлович // Мистецтво України: Біогр. довід. – К., 6997. – С. 598-599. Скорик Мирослав Михайлович // Митці України: Енциклопед. довід. – К., 6997. – С. 589.

- На конференції TEDx в Івано-Франківську, в якій Ви будете брати участь, виступатимуть 67 успішних українок. Це трохи перегукується з Вашим проектом «67 неймовірних жінок про цінності, які творять людину», що діє у Львові. Розкажіть про нього, як виникла ідея його проводити?

У проекті є ще й соціальна складова. Я пропоную глядачам оцінити розмову благочинними внесками. Коли ми розпочали проект і розказали про те, що ми хочемо зібраними коштами підтримати Львівський ОХМАТДИТ, то цю ідею підхопили інші партнери і спільними зусиллями дуже швидко там з’явилася відремонтована сучасна кімната для ігор.

Крім того, я цілком адекватна людина, щоб розуміти, що рейтинги беруть до уваги не стільки мою персональну значущість, як суспільний вплив Видавництва Старого Лева – а це не лише чимала команда дуже творчих та ефективних людей, а вже ціле середовище літераторів, перекладачів, ілюстраторів.

На цей час ми продали вже доволі багато прав на наші книги у різні країни – Францію, Аргентину, Австрію, Словенію, Чехію, Словаччину, Латвію, Південну Корею, Китай, Росію. Це і дитячі, і підліткові, і дорослі книги, і окремо ілюстрації до книг. Але ми і купуємо активно права на світові бестселери.

Тільки той письменник, який не лінується і постійно вдосконалюється, чогось досягає. Однак природні дані, обдарованість, талант ніхто не відміняв. Талант має поєднуватися з наполегливою працею.

*** Скорик М. Від опери “Мойсей” до мультика “Лис Микита” / Розмову вела О. Керик // Висок. Замок. – 7557. – 9 січ. – С. 5. Скорик М. Мирослав Скорик: “Були такі часи, коли я не написав жодної ноти” / Розмову вела Т. Козирєва // Дзеркало тижня. – 7557. – 75-76 січ. – С. 67. Скорик М. Мирослав Скорик: “Крушельницька сказала, що в мене абсолютний слух” / Розмову вела Т. Шевченко // Експрес. – 7556. – 69-65 берез. – -75. Скорик М. Мирослав Скорик: “Пишу за покликом серця” / Розмову вела Н. Макаренко // Молодь України. – 7556. – 78 груд.–8 січ. – С. 67.

Уже відбулося вісім зустрічей. Говорили про рівність, незалежність, життя як цінність, справедливість, любов, книгу, гідність, свободу і відповідальність. Коли відбудуться усі інтерв’ю, вони стануть книгою, яку ми презентуватимемо на «Книжковому Арсеналі-7567».

Зменшення імпорту російських книжок, безперечно, посприяло розвитку ринку, та й загалом у країні виявилося доволі багато людей, готових переходити на українську книжку. Чи вповні скористалися цим видавці. Не цілком, бо дуже в багатьох для цього не було достатнього ресурсу і відваги. Але ми бачимо перерозподіл ринку, якісь видавництва, як-от наше чи київський «Наш формат», чи харківський «Віват» укрупнилися і стали значно серйознішими гравцями, а якісь частково чи повністю втратили свої позиції.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.