http://ontaninza.blogspot.com/ Реферат на тему місяць супутник землі

Реферат на тему місяць супутник землі

ня: найбільші іграшки покласти у найбільшу коробку, менші — у менші. «А найменші іграшки куди треба покласти?» — «У найменшу коробку». Пропонує дитині з кожної підгрупи взяти по одній іграшці відповідно до величини коробки. Перш ніж діти почнуть розкладати іграшки, нагадує, що треба уважно придивитись, у кого яка іграшка і в яку коробку її треба покласти. Якщо хтось відчує труднощі, іграшки порівнюються.

Х і д. Варіант 6: вихователь виставляє карточки з числовими фігурами (чи цифрами). Діти заплющують очі, вихователь забирає одну карточку. Розплющивши очі, діти називають число, яке зникло. Після того як діти відгадали, вихователь показує карточку і ставить її на місце. Ускладнення: вихователь забирає дві карточки (не підряд).

Варіант 8: вихователь показує дітям мішечок з однією фігурою: «Це мішечок чарівний: він не розкри­вається доти, доки ви на дотик не визначите, що в ньому, і не знайдете таке саме на столі».

Де мої сусіди? ..76

Друга молодша група Марійчин день . ..97

Х і д. Варіант 6: діти сидять на стільчиках по колу. Вихователь проходить за стільчиками і торкається рукою деяких дітей. Вони закладають руки за спину, а вихователь кладе їм в руки дрібні предмети. Діти лічать їх, не виймаючи рук із-за спини. Вихователь називає число. Той, у кого стільки ж предметів, показує їх. Всі разом перевіряють правильність виконання завдання (кожного разу перевіряти не доцільно — це затягує гру).

X і д. Діти сидять за столами. Вихователь ставить на кожний стіл машинку з матрьошкою. Запитує у кількох дітей, скільки матрьошок приїхало до них у гості. Наголошує, ш,о кожна матрьошка в гостях в однієї дитини. Пропонує дітям узяти по одній матрьошці, уточнює, по скільки їх у кожного, індивідуально уточнює розуміння слів «одна», «по одній». Запитує, що треба зробити, щоб не лишилося в. руках жодної матрьошки. (Покласти В машинки.) Перевіряє розуміння дітьми понять «бага-

Після цього викликає дитину: «Куди ти хочеш піти? Вправо підеш — ведмедя знайдеш, вліво підеш — зайця знайдеш, вперед підеш — кошик знайдеш, назад пі­деш — прапорець знайдеш». Дитина має вибрати напря­мок, назвати його, віднайти предмет і охарактеризувати його просторове розміщення: «Я вліво пішов і знайшов за шафкою зайця».

Вартість залізничних квитків на поїзди сполученням Львів - Біла Церква становить від 75 грн плацкарт, 675 грн купе та 875 грн люкс.

придбати разом 8 літрів молока, але щоб нам налили у наші бідони порівну» або: «Я придбала 7 літри молока, а хочу, щоб долили ще декілька літрів і стало 5 літрів». Обладнання: каса, полиці з пляшками, банками та ін. Вода, забарвлена у білий колір.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.