http://ontaninza.blogspot.com/ Класифікатор дк 016-2010

Класифікатор дк 016-2010

На підприємствах, в установах та організаціях записи про роботу вносять в установленому порядку до трудових книжок працівників відповідно до професійних назв робіт, зазначених у покажчику професійних назв робіт за кодами професій та абетковому покажчику професійних назв робіт. Від назв, зазначених у цих показчиках, можуть утворюватися похідні назви професій (професійних назв робіт, посад) доданням похідних слів (провідний, головний, молодший, змінний, гірничий, третій та ін.), наведених у додатку В. 

Кваліфікаційний рівень робіт, що виконуються, визначається залежно від вимог до освіти, професійного навчання та практичного досвіду працівників, здатних виконувати відповідні завдання та обов''язки. Професії, пов''язані з виконанням робіт високої кваліфікації, вимагають від особи кваліфікації на рівні молодшого спеціаліста. 

ДКПП — Державний класифікатор продукції та послуг ДК 566:7565, затверджений наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від р. № 957

Структурно Класифікатор складається із кодів та назв класифікаційних угруповань (розділів, підрозділів, класів, підкласів та груп професій). 

При цьому у графі 6 такого розрахунку коригування в обов’язковому порядку вказується № за порядком рядка податкової накладної, що коригується (номенклатура якого анулюється).

У покажчику професійних назв робіт за кодами професій та абетковому покажчику професійних назв робіт наведено коди ЗКППТР (Загальносоюзний класифікатор професій, посад та тарифних розрядів. 686566. - М.: Економіка, 6996), номери випусків ЄТКД (Єдиного тарифно-кваліфікаційного довідника робіт та професій робітників) та ДКХП (Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників). 

Даний сайт призначений для спрощення користування Державним класифікатором продукції та послуг ДК 566-7565 та являє собою його автоматизовану копію.

Якщо постачальник відвантажив покупцеві партію з 5 одиниць товару, а потім необхідно у 7 одиниць товару замінити ціну (збільшити чи зменшити), то при складанні РК необхідно рядок з 5 одиницями вилучити зі знаком мінус, а потім з новими порядковими номерами (яких не було в податковій накладній, що коригується) ввести 8 і 7 одиниці товару, ціна у яких буде різною.

За основу розроблення Класифікатора було прийнято Міжнародну стандартну класифікацію професій (ISCO 88: International Standard Classification of Occupations/ILO, Geneva), яку Міжнародна конференція статистики праці Міжнародного бюро праці рекомендувала для переведення національних даних у систему, що полегшує міжнародний обмін професійною інформацією.

Якщо спочатку була поставка (відвантаження) товару — а потім прийнято рішення про збільшення ціни, — то РК податківці рекомендують складати на дату доплати , а якщо ціна зменшується — на дату повернення оплати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.